top of page

Huawei: Samtalen med PTS har brutit samman


Samtalen mellan Post- och telestyrelsen och Huawei har nu mer eller mindre brutit samman. Det står klart efter ett möte på torsdagen. ”Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta”, säger Huaweis Kenneth Fredriksen.

Efter att Post- och telestyrelsen, PTS, i höstas villkorade deltagande i Sveriges 5g- auktioner med att operatörer inte får använda någon 5g- kopplad infrastruktur från kinesiska leverantörer drogs en juridisk karusell i gång som fortfarande snurrar.

Samtidigt ville Huawei fortsätta diskutera med PTS om det inte gick att hitta någon kompromiss likt de som andra länder har valt.

I julas bestämdes ett möte mellan Huawei och bland andra PTS generaldirektör Dan Sjöblom.

Mötet, som hölls på torsdagen, byggde inga broar. Snarare tvärtom, berättar Kenneth Fredriksen, ansvarig för den nordiska och baltiska marknaden på Huawei:

”Det är helt tydligt att PTS anser att vi inte är en part i det här målet. De vill heller inte hitta någon form för dialog, för att se om man kan hitta ett konstruktivt sätt där auktionen dras igång så snabbt som möjligt samtidigt som risken tas bort för att den blir underkänd eller får ett flera år långt rättsligt efterspel”, säger han.

Under höstens turer har flera operatörer tagit tydlig ställning för Huawei.

”Vi har försökt föreslå en rad alternativ, men det finns inte så mycket intresse hos motparten att ha ett sådant samtal. Det ligger naturligtvis i vårt intresse, men också i hög grad operatörerna som ju vill samarbeta med oss”, säger Kenneth Fredriksen.


DI.SELiknande inlägg

Visa alla

Cyberattack den nya krigsföringen

Microsoft: Cyberattack kan ha varit en övning Microsoft upptäckte den stora cyberattacken mot Ukraina i januari. Nu följer bolaget situationen noga, och kan dra slutsatser av mönstret i den ryska digi

Comentarios


bottom of page