top of page

Publika molntjänster

Uppdaterat: 14 dec. 2020

Om vi nu ska använda egna molntjänster i organisationer och företag får vi inte läsa om artiklar som nedan. Alla stora molntjänstleverantörer kan hålla en betydligt högre säkerhet än vad mindre aktörer eller egen regi kan leverera med rimliga medel.
"Exakt en vecka har gått sedan Helsingborgsföretaget FS Datas e-postserver kraschade och tiotusentals kunder drabbades. I skrivande stund har mailen börjat fungera igen på håll, men all mailhistorik är raderad och den e-post som kom under förra veckan, det vill säga när servern låg nere, är som bortblåst i cyberrymden


Vårt fokus var att få igång alla kunders mail igen så fort som möjligt, att samtidigt bygga en lösning för att köa upp all mail hade betytt att allt skulle varit offline en vecka till.

Han dementerar att företaget skulle ha raderat kritiska kommentarer på Facebook samt slår tillbaka de teorier som florerar om att FS Data är utsatt för en ransomwareattack."

Liknande inlägg

Visa alla

Cyberattack den nya krigsföringen

Microsoft: Cyberattack kan ha varit en övning Microsoft upptäckte den stora cyberattacken mot Ukraina i januari. Nu följer bolaget situationen noga, och kan dra slutsatser av mönstret i den ryska digi

Comments


bottom of page